Nőtárs Alapítvány - A nők társadalmi és gazdasági egyenlőségéért
A Nőtárs Alapítvány célja, hogy a társadalomban és a gazdaságban a gyakorlatban is megvalósuljon a nők egyenlősége tudatos, jól informált, gender-szemléletű nők és férfiak által.
Ha kérdésed, észrevételed, javaslatod van, írj emailt: hello[kukac]notars.hu, vagy küldj üzenetet a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2012. augusztus 30.

Nőtárs Angolklub indul 2012. szeptember 7., pénteken Budapesten


MEGHÍVÓ 

Sikeresen, magabiztosan angolul. Do you speak business English? Not yet?

Üzleti angol nyelvklubot indít a Nőtárs Alapítvány, egy női klubot, melynek létrehozását már régóta terveztük. A megvalósításhoz a végső elhatározást és energiát az alapítvány által június elején Budapesten 8 ország 50 résztvevőjével megszervezett európai találkozónk adta. 

Mit szeretnénk elérni?
A Nőtárs Angolklub célja, hogy támogassa és megerősítse a nők üzleti angol tudását a gyakorlatban. Az angol klubban az üzleti szaknyelv megértésének, a szókincs bővítésének és a beszédkészségnek a fejlesztését tartjuk a legfontosabbnak.

Kiket várunk?
Elsősorban az üzleti élethez kapcsolódó nőket várjuk a Nőtárs Angolklubba. Nőket, akik saját céggel rendelkeznek vagy akik tervezik, hogy saját céget hoznak létre.

Mit csinálunk az üzleti angol klubban?
A Nőtárs Angolklub minden alkalommal három részből áll. Az első részben bevezetőként egy aktuális női témáról beszélgetünk angolul. A második részben egy angol nyelvű TED-videót dolgozunk fel. A harmadik részben angol nyelvű, üzleti témájú online sajtóanyagot beszélünk meg. 
A jelentkezőknek a feldolgozásra kerülő anyagokat  érvényes regisztrációjukat követően e-mailben előre megküldjük, hogy azokból fel tudjanak készülni. A részvételt követően a klubnapon előfordult legfontosabb angol üzleti kifejezéseket magyar magyarázatokkal megküldjük. 

Milyen szintű angoltudás szükséges?
A beszélgetésekben való aktív részvételhez legalább középhaladó szintű angol nyelvtudás szükséges.

Ki vezeti az üzleti angolklubot?
A Nőtárs Angolklubot az alapítvány önkéntese, az indiai születésű, Budapesten magyar feleségével és fiával élő Babu tartja. Babu két éves kora óta beszél angolul és egy vállalkozása van, ami mellett szívesen segít másoknak.

Mikor vannak a klubnapok?
A Nőtárs Angolklubot minden héten pénteken délelőtt tartjuk 9 órától 12 óráig.
A szeptemberi klubnapok: 
 • 2012. szeptember 7. péntek
 • 2012. szeptember 14. péntek
 • 2012. szeptember 21. péntek
 • 2012. szeptember 28. péntek
Hol a helyszín?
A Nőtárs Angolklub helyszíne Hotel Ibis Aero, 1091 Budapest, Ferde u. 1-3. (M3 kék metró Határ úti megállójánál, az Europark mellett) térkép

Mennyi a regisztrációs díj?
A Nőtárs Angolklub regisztrációs díja --
* 2.000 Ft/alkalom (alanyi adómentes) helyszínen történő fizetéssel,
* 1.500 Ft/alkalom (alanyi adómentes) előreutalással,
* havi bérlet 4.000 Ft (=4 alkalom x 1.000 Ft/alkalom) (alanyi adómentes) előreutalással.
A Nőtárs Alapítvány önkénteseinek a részvétel ingyenes.

Mi a jelentkezés módja?
A Nőtárs Angolklubba jelentkezni az alábbi online adatlap kitöltésével lehet. A fizetős résztvevők létszáma legfeljebb 15 fő egy-egy alkalommal, a többi jelentkező várólistára kerül. Az önkéntesek létszáma legfeljebb 5 fő alkalmanként.

Polgár Judit a világ legokosabb emberei között

Összeállította a világ legintelligensebb embereinek listáját a Superscholar című oktatási portál. A felsorolásban Polgár Judit is szerepel.

Hogy mitől okos valaki, az megítélés kérdése, az erről szóló vita végére valószínűleg sosem kerül pont  - írja a Superscholar című oktatási oldal, amely összeállította azon személyek tízes listáját, akik megítélésük szerint a legokosabbak a világon. Mint írják, az emberek fele 90-110 közötti intelligencia hányadossal rendelkezik, 2,5 százalékuk hányadosa 70-nél alacsonyabb, 2,5 százalékuk átlag fölötti, 130-nál nagyobb hányadossal bír, míg az emberek 0,5 százaléka zseni, nekik 140 pontnál is magasabb az IQ-juk.

A tízes listán szereplő személyek IQ-szintje 160-230 közötti szórást mutat. Szerepel köztük a 210-es IQ-jú Kim Ung-Yong, aki már nyolc évesen a NASA-nál folytatott tanulmányokat, és a Guinness rekordok könyvében is szerepelt már, mint a világ legokosabb embere. Ehhez képest a listán két személy mellett is magasabb intelligencia hányadost tüntet fel a szerző: a 16 évesen az ugyancsak az amerikai űrügynökségnél dolgozó, 225-ös IQ-jú Christopher Hiratánál, és a 230-as IQ-jú Terrence Taónál, aki már kétévesen számtani műveleteket végzett.

A listán olyan közismert személyek is szerepelnek, mint Stephen Hawking fizikus, Paul Allen Microsoft-társalapító, egy hiperintelligens amerikai tévés, Richard Rosner, Garri Kaszparov sakkozó, és James Woods hollywoodi színész is. A lista egyetlen női szereplője Polgár Judit, akiről a szerzők megjegyzik, hogy 170-es IQ-ja van, és apja úgy nevelte őt és két nővérét, hogy azzal bebizonyítsa: megfelelő képzéssel egészen fiatal korú gyerekekből kivételes teljesítményt lehet kihozni. A 15 évesen Bobby Fischert kiütve a világ legfiatalabb sakk nagymesterévé vált Polgár Judit erre az elméletre ékes bizonyíték - jegyzik meg.

Folytatás

Ingyenes 10 napos program 40-es nőknek!

"FONTOS VAGY!" 
Videoportrék a női esélyegyenlőségért

Grundtvig felnőtt tanulói műhely
2012. november 12-21.
Budapest

Vegyen részt a Montage Video Kkt. És a GROO Videoconcept által szervezett ingyenes, felnőtt tanulói műhelymunkában, 2012. november 12-21-ig, Budapesten !

A programot az Európai Unió Élethosszig tartó tanulás / Grundtvig programja finanszírozza és a hazai Tempus Közalapítvány közreműködésével valósul meg.

A program üdvözli azon női pályázókat, akik az Európai Unió tagállamaiból érkeznek.

Ki élhet e rendkívüli lehetőséggel?
AKI
 • nő és elmúlt negyven éves (bármilyen nehézséggel/ megkülönböztetéssel küzd ),
 • európai uniós polgár,
 • jó ha tud angolul alapszinten,
 • változtatni akar az életén,
 • azonos problémákkal küzdő nők körében könnyebben kivezető utat találna élete kátyúiból,
 • érdeklődik személyisége fejlesztése iránt,
 • és elfogadja az okos telefont, mint kommunikációs eszközt.
HA ÖN , ez a negyven feletti szerencsés nő, aki a fent felsorolt feltételeknek megfelel, csatlakozzon hozzánk, hogy tartalmasan eltölthessen 10 napot, mialatt kötetlen formában elsajátíthat egy életvezetési útmutatót/ felkészülhet korunk kihívásaira a legmodernebb telekommunikációs eszközök segítségével.

További információk és jelentkezés

2012. augusztus 18.

Ingyenes - Üzleti terv írását és finanszírozását oktató kurzus az Amerikai Nagykövetség szervezésében

Hogyan készítsünk professzionális, növekedés-orientált, stratégiai üzleti tervet és hogyan finanszírozzuk? Ebben a témában hirdet októbertől  4hónapos INGYENES kurzust vállalkozóknak az Amerikai Nagykövetség Budapesten. A jelentkezési határidő: 2012. augusztus 22. Szakmai önéletrajzot és motivációs levelet várnak a jelentkezőktől a StrategicBPAC@gmail.com e-mail címre. 

További részletek angolul:

How to prepare a professional, growth-oriented, strategic business plan and win financing for your company - October 4, 2012 – February 7, 2013

The U.S. Embassy, Sanborn Capital Management and Semmelweis Innovations announce a weekly workshop for entrepreneurs starting Thursday, October 4th 6:00 p.m. at Semmelweis Innovations at Semmelweis University. The workshop will be conducted by Edward H Sanborn IV, Sanborn Capital Management.

The course consists of fifteen, interactive, three-hour long sessions in English.  The last regular session is January 24th and the presentations will be held on Thursday, February 7th.  Participants will prepare a Strategic Business Plan to be presented in a competition to a panel of expert investors in the last sessions. Participants are required to have a business or NGO or to have a strong interest in starting a business in the near future.  The course will include speakers with actual experience in the week’s current business planning issue. Some speakers from the last course: Peter Fodor (FINEXT Startup), Peter Árvai (Prezi.com), Istvan Alpek (Primus Capital).

Please note that applicants who miss the deadline or turn in an incomplete application package will not be considered for 2012 Autumn.  The course is free of charge.

Minimum requirements:
 • Four completed years of college
 • Advanced English language knowledge
 • Interest in business and entrepreneurship  
 • Sufficient time for necessary research and team meetings on the weekends or other nights during the week
 • Hungarian citizenship
Desirable:
 • Alumni of U.S. high school, university or other professional exchange programs, with a preference given to RETURN Alumni Association and Fulbright alumni association members
 • Own business or business idea
 • Demonstrated experience in community service
The interviews are going to be conducted the week of September 2nd.
  The deadline for application is Wednesday, August 22nd, 5:00 p.m.  Please send your résumé and motivation letter to StrategicBPAC@gmail.com

  Details:
  http://hungary.usembassy.gov/entrepreneurs.html