Nőtárs Alapítvány - A nők társadalmi és gazdasági egyenlőségéért
A Nőtárs Alapítvány célja, hogy a társadalomban és a gazdaságban a gyakorlatban is megvalósuljon a nők egyenlősége tudatos, jól informált, gender-szemléletű nők és férfiak által.
Ha kérdésed, észrevételed, javaslatod van, írj emailt: hello[kukac]notars.hu, vagy küldj üzenetet a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. november 30.

Nőtárs Angolórák 2013-ban még 2x2 alkalommal

MEGHÍVÓ

Nőtárs Angolórákat 2013-ban még 2x2 alkalommal tartunk decemberben, utána egy meglepetéssel zárjuk az évet. 

Rita kedden este: december 3-án és 10-én 18 órától várja angol tanulóit.
Facebook csoportja: www.facebook.com/groups/angolorak

Lilla pedig csütörtökön délelőtt: december 5-én és 12-én 10 órától.
Facebook csoportja: www.facebook.com/groups/notarsangolorakcsutortok

A részletek a regisztrációs adatlappal a Nőicégek.hu honlapon elérhetők, az alábbi link is oda vezet: www.noicegek.hu/p/notars-angolorak

Utána ünnepelünk: Karácsonyi Főzőbulit tartunk. 
2013. december 13., pénteken a Salt 'n' Pepper Konyhastúdióban leszünk 9 órától 12 óráig.
A részvétel a Nőtárs Angolórák tanulói részére ingyenes.
Jelentkezni a főzőbulira is a Nőicégek.hu honlapon lehet az online adatlap kitöltésével: www.noicegek.hu/p/karacsony

Szeretettel várunk a Nőtárs Angolórákon és a Karácsonyi Főzőbulin,

Üdvözlettel:
Nőtárs Alaptvány Kuratóriuma

2013. november 12.

Lean In Budapest Klub indul


Ismered Sheryl Sandberg nagy sikerű Túl kevés nő van a vezetőink között TED videóját (itt)amelyben a Facebook működési igazgatója megvizsgálja, miért ér fel kevesebb nő a szakmája csúcsára, mint férfi, és három hatásos tanáccsal látja el a nőket, akiknek célja az igazgatói iroda?

Igen, ismered? Akkor örülni fogsz, hogy Sheryl Sandberg „Lean In. Women, Work, and the Will to Lead (itt)" könyve a Nőtárs Alapítvány kezdeményezésére és vele együttműködésben Magyarországon is megjelent „Dobd be magad. Nők több szerepben" címmel. Az angol nyelvű könyv 2013 tavaszán került az üzletekbe az Egyesült Államokban és fél év alatt egy millió példányt adtak el belőle a világon.

Sheryl írja a könyvében: „A TED előadásról érkező valamennyi visszajelzés alátámasztotta, hogy folytatnom kell, amit elkezdtem: az áttörés érdekében beszélnem kell a nők ügyéről, és másokat is rá kell vennem, hogy emeljék fel szavukat. Ha beszélünk a témáról, átalakíthatjuk az emberek gondolkodásmódját, ennek hatására megváltozhat a viselkedésük, ami átalakíthatja a szervezeteket."

A Nőtárs Alapítvány is úgy gondolja, hogy beszélni kell a nők ügyéről sokat és együtt, közösen. Ezért meghirdeti a nők és férfiak számára egyaránt nyitott Lean In Budapest Klubot.

Neked szól ez a klub, ha
 • úgy érzed, nőként nem egyszerű érvényesülni az életben
 • Rád férne egy kis önbizalomnövelés
 • férfiként szeretnéd a társadat támogatni abban, hogy teljes életet éljen
 • láttad Sheryl beszédének videóját, és hatással volt Rád
 • még nem láttad a beszédet, de érdekel a téma
 • gyakran átéled azt, hogy túl sok szerepben kell megfelelned.

A Lean In Budapest Klub vezetői:

 • Szabados Andrea vezetői coach, személyiségfejlesztő
 • Sárközy Ildikó a Nőtárs Alapítvány kurátora

Az első klub estet 2013. november 14., csütörtökön 18 órától 20 óráig tartjuk.

Helyszín: Hotel Ibis Budapest Centrum, a Ráday utca elején a Kálvin térnél.

További információ és jelentkezés a Nőicégek.hu honlap Lean In menüpontjának alján található online regisztrációs adatlap  kitöltésével lehet. A következő link oda vezet: http://www.noicegek.hu/p/lean-in-klub.html

2013. november 9.

Sheryl Sandberg: Dobd be magad! (Lean In) Nők több szerepben - könyv

 Sheryl Sandberg a Facebook második embere. A Fortune többször beválasztotta az üzleti világ 50 legbefolyásosabb nője közé, a Time magazin szerint pedig egyike a világ 100 legbefolyásosabb emberének. 

 Sheryl Sandberg Lean In. Women, Work, and the Will to Lead könyve 2013 tavaszán jelent meg az Egyesült Államokban és fél év alatt egy millió példányt adtak el belőle a világon.
A könyvet Magyarországon a Nőtárs Alapítvány kezdeményezésére és vele együttműködésben a HVG Kiadó jelentette meg a mai napon.

 Sheryl Sandberg: Dobd be magad! (Lean In) könyv megvásárolható Budapesten 
Nőkongresszuson  (helyszín: Budapest Kongresszusi Központ)
a Nőtárs Alapítvány standján 
2013. november 11., hétfőn egész nap


Sheryl Sandberg: Dobd be magad! (Lean In) Nők több szerepben - könyv

A magyar kiadó 


Ma már szinte kultikusnak tartott TEDTalk előadásában, amelyet eddig csaknem hárommillióan láttak, arról beszélt, hogy a nők – akarva-akaratlan – korlátozzák a saját karrierlehetőségeiket. Beszédében – és Lean In című könyvében -, arra bátorítja a nőket, hogy keressék a kihívásokat, merjenek kockáztatni, és ne szégyelljenek élvezettel haladni a céljaik felé, de emellett ne érezzék azt, hogy elhanyagolják a családjukat.

A HVG Könyveknél hosszas vita előzte meg a Lean In magyar kiadását, bár a könyvet eddig 31 nyelvre fordították le, és a világon több mint 1 millió példányban kelt el. Előítéletekkel vettük kezünkbe a kötetet; nem bíztunk benne, hogy egy amerikai csúcsvezetőnő hiteles tanácsokat adhat a magyar nőknek. Tévedtünk: igazi hiánypótló könyvről van szó, amely mindenki számára hordoz inspiráló tartalmat.

A nők helyzete 

Harminc évvel az után, hogy az Egyesült Államokban a női egyetemi hallgatók aránya elérte az 50%-ot, az állami és a versenyszférában még mindig a férfiak vannak túlnyomó többségben a vezető pozíciókban.

Magyarországon a nők még mindig a választási listák végén szerepelnek, a parlamentben alig 9% a női képviselők aránya, és a legnagyobb cégek vezető testületeiben is csupán 5% a nő. Röviden: az életünket leginkább befolyásoló döntésekbe a nőknek még mindig nincs ugyanolyan beleszólásuk, mint a férfiaknak, a nők és a férfiak közötti egyenlőtlenséget még nem sikerült leküzdeni.

Miről szól a könyv? 

Sheryl Sandberg a társadalmi korlátok szerepét elismerve önvizsgálatra szólítja fel a nőket. Tapasztalatai és élményei alapján önkritikusan arra keresi a választ, mennyiben tehetnek erről saját maguk, és mi mindent kellene tenniük azért, hogy jobban bízzanak önmagukban, és ne húzódjanak háttérbe, amikor a tét, hogy bedobják magukat.

Sandberg saját, személyes történetei mellett adatokkal és kutatási eredményekkel világítja meg a dolgozó nők életét és döntéseit övező kétségeket és előítéleteket. Őszintén mesél választásairól, tévedéseiről, és arról, hogy a mai napig megszenvedi a karrierjét és a családját érintő döntéseket.

Hasznos, gyakorlati tanácsokkal látja el olvasóit, legyen szó tárgyalástechnikáról, mentorálásról vagy karrierépítésről; és arra buzdítja a nőket, hogy felejtsék végre el a „mindent egyszerre” mítoszát, hogy a szakmai sikerük ne akadályozza a személyes kiteljesedésüket.

Ez a humorral és bölcsességgel megírt könyv elindítja az olvasót a saját fejlődésének útján. Nemcsak nőknek szól, hanem azoknak a férfiaknak is, akik szeretnének hozzájárulni egy igazságosabb társadalomhoz. Célja az, hogy átírja az eddigi közbeszéd forgatókönyvét: ne arról szóljunk, hogy mit nem tehetnek meg a nők, hanem arról, hogy mi mindenre képesek!

A szerzőről

Sheryl Sandberg korábban a Google alelnökeként dolgozott, illetve stábfőnök volt az Egyesült Államok pénzügyminisztériumában. Dolgozott tanácsadóként egy gazdaságkutató intézetnél, illetve kutatási asszisztensként a Világbanknál. Tagja a Facebook, a The Walt Disney Company, a Women for Women International, a V-Day és a ONE igazgatótanácsának, valamint ő a Lean In igazgatótanácsának elnöke.

A Harvard Egyetemen szerzett közgazdaságtani diplomát, majd a Harvard üzleti karán elvégezte az MBA képzést. Sheryl jelenleg Észak-Kaliforniában él a férjével és két gyerekükkel.

Sheryl Sandberg a könyv eladásából származó bevételt felajánlja a nőket támogató Lean In non-profit szervezetnek, valamint egyéb, nőket támogató, jótékonysági szervezeteknek.
Lean In a Facebookon: facebook.com/leaninorg; a Twitteren:  @leaninorg

Méltatások híres emberektől

   „Sheryl meg én 5 éve ülünk egymás mellett, és ez idő alatt szinte egyetlen nap sem múlt úgy, hogy ne tanultam volna tőle valamit. 

Hihetetlenül eszes nő, aki képes a legbonyolultabb folyamatokat is átlátni, és a legnehezebb problémákra is megoldást találni. 

Ebben a könyvben Sheryl egyesíti mindazt, amihez remekül ért: összegzi az információkat és kihozza az emberekből a legjobbat. 


Írása okos, őszinte és humoros. Szavai segítenek az olvasóknak – főleg a férfiaknak – jobb és hatékonyabb vezetővé válni.”


Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója

    „Sheryl gyakorlati tanácsokat ad ahhoz, hogyan kezeljük és győzzük le a karrierépítés mászókáján elénk bukkanó akadályokat. 

A könyv olvasása közben hol egyetértően bólogattam, hol hangosan kacagtam. 

Ez egy remekül megírt, szellemes, őszinte és tartalmas olvasmány nők (és férfiaknak) – valamennyi korosztálynak.”

Condoleezza Rice, az Egyesült Államok egykori külügyminisztere

   „A kulcs, amely kitárja a legmakacsabb ajtókat is, már a kezünkben van. Sheryl könyve arra emlékeztet minket, hogy magunkban keressük, mert ott találhatjuk meg a nagyszerűséget.”

Alicia Keys

    „Akinek tetszett Sheryl Sandberg fantasztikus TEDTalk előadása, amely arról szólt, hogy miért ilyen kevés a női vezető; vagy, aki egyszerűen csak úgy van vele, mint én is, hogy az üléstermekben is egyenlőségnek kell lennie, annak szól ez a könyv. 

A Facebook igazgató Sheryl Sandberg első kézből tapasztalta meg, miért jó – a cégeknek és a társadalomnak is –, ha több nő kerül vezető szerepbe. 

Ez a könyv alapmű mindenkinek, aki igazságot akar tenni ebben az egyenlőtlenségben”

Sir Richard Branson, a Virgin Group elnöke

   „Ez a könyv ambiciózus kihívások elé állítja a nőket: teremtsünk meg egy olyan életet, amilyenre vágyunk, váljunk vezetővé a munkánkban, legyünk társak otthon, és legyünk nőtársaink hősei.

De Sheryl gyakorlati tanácsokat is ad ahhoz, hogy a XXI. századi nők hogyan tudnak megfelelni ezeknek a kihívásoknak.

Remélem, hogy generációm nőtagjai – és férfijai – elolvassák ezt a könyvet, és segítenek nekünk felépíteni a vágyott életet és a vágyott világot.”

Chelsea Clinton

   „Lebilincselően őszinte, nagy gondossággal, odaadással és kellő öniróniával megírt könyv.

Kötelező olvasmány azoknak, akik vezetőként kívánnak érvényesülni, de életre szóló útmutató azoknak is, akik más területen szeretnének sikereket elérni.”

Liptay Gabriella marketing- és kommunikációs igazgató, Libri Csoport

   „Ez a humorral és bölcsességgel megírt könyv nemcsak nőknek szól, hanem azoknak a férfiaknak is, akik szeretnének hozzájárulni, hogy valóban lelkiismeret-furdalás nélkül megvalósíthassuk önmagunkat.”

Schell Judit színésznő

   „Sheryl könyve segít, hogy tudatosabban éljünk és dolgozzunk, meglássuk a lehetőségeket, valós értékükön kezeljük képességeinket és sikereinket, és emelt fővel tudjuk fogadni a jól megérdemelt elismerést.”

Fekete Erika képzési és fejlesztési igazgató, Citibank

Forrás: HVG

2013. november 5.

Újra közösségi tanácsadás szakértői támogatással - 2013. november 14., csütörtök

Meghívó - folytatjuk

Nőicégek Műhely
Közösségi Tanácsadás Szakértői Támogatással
2013. november 14., csütörtök

Cégtulajdonos vagy vállalkozást szeretne indítani? Jogi, pénzügyi, értékesítési, marketing vagy karrier kérdésekben személyre szabott tanácsokra van szüksége? Ha igen, jöjjön el minden hónap második csütörtökén 12,30 órakor a Nőicégek Műhelybe. A második közösségi tanácsadást 2013. november 14. tartjuk. 

Miért közösségi tanácsadás?

Üzleti kérdéseire, ötleteire, problémáira a műhelymunka első részében a többi résztvevő cégtulajdonostól kérhet tanácsokat, tapasztalatokat, megoldási javaslatokat, jó gyakorlati példákat.

Miért szakértői támogatással? 

A műhely második részében a meghívott szervezetfejlesztési, pénzügyi, értékesítési, marketing, jogi és karrier szakértők adnak tanácsokat a résztvevőknek.

Kik a szakértők? 
 • Bíró Gizella, pénzügyi és adózási tanácsadó
 • Dr. Gyevi Tóth Judit, ügyvéd 
 • Joó Zsuzsanna, karriertanácsadó, karrier coach - ÚJ
 • Sárközy Ildikó, marketing tanácsadó
 • Solti Csilla, értékesítési tanácsadó
 Érdekli? Igen?

Jöjjön el, találkozzon velünk.
Ismerje meg új módszerünket.
Tegye fel kérdéseit, mondja el üzleti gondjait.
Hallgassa meg ötleteinket, javaslatainkat, tanácsainkat.

Mikor? 

A Nőicégek Műhely második közösségi tanácsadását 2013. november 14., csütörtökön 12,30 órától 15,30 óráig tartjuk. Regisztráció 12 órától. Kezdés 12,30 órakor. Kötetlen beszélgetés 15,30 óra után.

Hol?

A rendezvény helyszíne: Hotel Ibis Budapest Centrum
Cím: 1092 Budapest, Ráday u. 6. (a Kálvin térnél)

Mennyi a részvételi díj? 
 • 1.000 Ft/alkalom előreutalással  (távszámlát küldünk emailben a regisztráció után),
 • 1.500 Ft/alkalom helyszínen történő fizetéssel 
A Nőtárs Alapítvány bankszámlaszáma: OTP 11719001-20349156

Regisztrálni a Nőicégek.hu honlap Műhely oldalának alján található online adatlap kitöltésével lehet, ahova az alábbi link is vezet.
www.noicegek.hu/p/noicegek-muhely.html

Szeretettel várjuk. Kérdéseire szívesen válaszolunk.

Nőtárs Alapítvány
Email: sarkozyildiko[kukac]notars.hu