SZJA 1%

Nőtárs Alapítvány SZJA 1%

Adója 1%-a a Nőtárs Alapítványnak is segíthet

Szeretné, hogy még több kicsi, jól ismert, sikeres női cég működjön Magyarországon? Szívesen találkozna női cégek termékeivel és szolgáltatásaival az üzletekben vagy az interneten, ahol rendszeresen vásárolni szokott?  Ha igen, támogassa adója 1 százalékával a Nőtárs Közhasznú Alapítvány munkáját. 

Kérjük, adja nekünk adója 1%-át, így támogatva a Nőtárs Közhasznú Alapítvány szakmai munkáját a következő évben is. A személyi jövedelem adó 1% felajánlásokból befolyó összegek is hozzájárulnak, hogy a Nőtárs tovább folytathatja és bővítheti programjait.

Adószámunk: 18182817-2-43

SzJA 1% KINEK?

A Nőtárs Alapítvány előzetesen teljesítette a jogszabályi feltételeket, így bekerült a 2016-ban is kedvezményezhető civil szervezetek közé. 

A Regisztrált civil kedvezményezettek nyilvántartási listája a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megtekinthető itt:
nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_2016

SzJA 1%-os rendelkezés a 2016. évben HOGYAN?

A magánszemély adózónak rendelkező nyilatkozatát 2016. május 20-áig kell benyújtania az adóhatósághoz.

A rendelkező nyilatkozatot adójának 1%-áról a magánszemély a következő módokon juttathatja el az adóhatósághoz:

a) a 1553ADO jelű személyi jövedelemadó bevallás „EGYSZA” elnevezésű lapján a bevallás benyújtására előírt határidőig, azaz 2016. május 20-áig,
vagy
b) a 1553NY jelű nyilatkozat „EGYSZA” elnevezésű lapján az egyszerűsített bevallás választásakor 2016. február 16-áig,
vagy
c) munkáltatói adómegállapítás választása esetén munkáltatójához juttathatja el 2016. május 11-éig, lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt postai borítékban nyilatkozatát,
valamint
d) 2016. május 20-áig az állami adóhatóság honlapján közzétett általános nyomtatványkitöltő- és ellenőrző program (ÁNYK-AbevJava) segítségével kitölthető 15EGYSZA jelű formanyomtatvány „EGYSZA” elnevezésű lapján,

* kinyomtatva lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán,
illetve
* elektronikus űrlapként, elektronikus úton az Ügyfélkapun keresztül.

A RENDELKEZŐ NYILATKOZATÁT ITT TUDJA GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN ELKÉSZÍTENI ÉS KINYOMTATNI:
www.ado1szazalek.com/felajanlom/?t=1&id=6023

vagy kézzel történő kitöltéshez innen nyomtassa ki a nyilatkozatot: 
adhat.hu/niok/html-export/niok_organization/172127

Nőtárs SzJA 1% 2016 nyilatkozat

Amennyiben a rendelkező nyilatkozatában Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a civil kedvezményezetti körbe tartozó szervezettel, a szervezet kérése esetén az adóhatóság közölheti, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockában jelölheti és a nyilatkozat felső részén adhatja meg az adatait. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

További információk a NAV honlapján találhatók.

Nincs változás az 1+1% felajánlásában

"A bevallási nyilatkozatot választók is rendelkezhetnek adójuk 1+1%-áról. Évek óta nagyjából csak a fele ajánlja fel adójának egy százalékát abból a mintegy négy és félmillió állampolgárból, aki személyi jövedelemadót fizet. Az szja 1+1%-áról idén is csakúgy, mint az elmúlt években május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.

Aki személyijövedelemadó-bevallást nyújt be az adóhivatalnak, egyúttal rendelkezhet arról, hogy adójának 1+1 százalékával támogat civil szervezetet, egyházat, illetve a Nemzeti Tehetség Programot.

Akik már benyújtották a bevallásukat vagy munkáltatójuknál X jelet tettek és a NAV-ot bízták meg a bevallás elkészítésével, de még egyetlen szervezetet sem jelöltek meg kedvezményezettként, nem maradtak le semmiről. Ugyanis az 1+1%-ról rendelkezni a bevallástól függetlenül lehet és lehetett eddig is egészen május 20-ig.

Az új lehetőség a bevallási nyilatkozat az szja-bevallás egyik módja. Ha valaki a munkáltató igazolásán X-et ír a megfelelő rovatba, azaz ezáltal megbízza a NAV-ot a bevallás elkészítésével az egyben le is tudja az adóbevallási teendőit. Az 1+1%-os rendelkezés nem adóbevallási teendő, és a felajánlás csak egy lehetőség, az emberek saját belátásuk szerint dönthetnek, hogy adójuk 1+1%-ával szeretnének-e jótékonykodni.

A NAV honlapján valamennyi támogatható szervezet, annak adószáma, illetve technikai száma is megtalálható. Felajánlásokat kizárólag a listán szereplők kaphatnak, vagyis azok a szervezetek, amelyek szeptemberig regisztráltak a NAV-nál és megfelelnek a támogatás feltételeinek.

Azok az adóforintok, amelyekről nem rendelkeznek az adózók, a költségvetésben maradnak. Az a pénz azonban, amit az állampolgárok támogatásként felajánlanak, leggyakrabban gyermekek gyógyítását és állatmenhelyek működését szolgálja."


MINDEN EGYES 1% SZÁMÍT


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...