Megújulás – Kampány a Nőkért 2012

A Marie Claire 2012-ben is támogatja a magyar nőket, és segíti abban, hogy megvalósíthassák az elképzeléseiket és a vágyaikat. Idei ösztöndíjprogramunkat a MEGÚJULÁS jegyében hirdettük meg. Hisszük, hogy a nehéz gazdasági helyzet és a bizonytalan körülmények ellenére is képesek vagyunk megőrizni magunkban a nyitottságot, az önmegvalósítás és a megújulás vágyát, az aktivitást és az igényt egy élhetőbb életre. Mindazt, ami ahhoz kell, hogy új utakat keressünk, hogy küzdeni tudjunk a céljainkért, és hogy ebben másokat is segíthessünk.

A MEGÚJULÁS – Kampány A Nőkért 2012 keretében a Marie Claire pályázatot hirdet, amelyre magánszemélyek jelentkezhetnek olyan, már működő projektekkel, amelyeknek további fejlesztésére és fenntartására anyagi támogatásra és szakértői tanácsokra van szükség. Elvárás, hogy a projektek ne csak a pályázó személy életére legyenek pozitív hatással, hanem kisebb-nagyobb közösségek munkáját, életfeltételeinek javítását is szolgálják. Öt témakörben várjuk a pályázatokat.

Pályázhat: Minden, 18. életévét betöltött, magyar állampolgárságú nő, akinek konkrét elképzelése van arról, hogy az ösztöndíj összegét hogyan szeretné felhasználni tervei megvalósításához.

Mottó: Törődj magaddal – törődj másokkal is


Részvételi feltételek

A pályázaton felső korhatár nélkül részt vehet minden, 18. életévét betöltött magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező nő, akinek konkrét elképzelése van arról, hogy a pályázat összegét milyen formában szeretné a tervei megvalósítása érdekében felhasználni.

Öt kategóriában várjuk a jelentkezéseket, egy személy csak egy kategóriában nyújthat be pályázatot – a kategória nevét a beküldött pályázaton fel kell tüntetni.

1. Törődj az egészséggel! – Egészséges életmód, testi-lelki egészség (például egészséges életmódra nevelés, az életminőség javítása, a testi-lelki jóllét elősegítése például sporttal, oktatással, terápiás munkával, gyógyítással vagy rehabilitációval, egészséges táplálkozással stb.)
2. Törődj a gyerekekkel! – 14 év alatti gyerekek támogatása, fejlesztése vagy oktatása (például tehetséggondozás, képzés, hátrányos helyzetű közösségek aktív segítése, szabadidő-eltöltési lehetőségek biztosítása, szociális munka, gyógyítás és fejlesztés stb.)

3. Törődj a környezettel! – Környezetvédelem, környezettudatosságra nevelés, a „zöldtechnológiák” hétköznapi alkalmazása (például a szűkebb-tágabb lakókörnyezet védelme, környezettudatos fejlesztése és modernizálása, képzés és oktatás a természet- és környezetvédelem jegyében, a hétköznapi életterek ökotudatosabb átalakítása, városszépítő akciók stb.)

4. Törődj a művészetekkel! – Tehetségfelfedezés és -gondozás, a különféle művészeti tevékenységek népszerűsítése, oktatása amatőr vagy profi szinten (például tanfolyamok, foglalkozások a legkülönfélébb művészeti ágakban, hátrányos helyzetű közösségek segítése, megszólítása valamilyen művészeti tevékenység által stb.)

5. Törődj a nőkkel! – Női esélyegyenlőség, hatékonyabb női önérvényesítés, női szolidaritás (például ismeretterjesztés, oktatás, jogvédelem, médiatevékenység, szociális munka, tudományos kutatás stb.)

Díjazás


Az öt legjobb pályázatot egyenként 500 000 forinttal* jutalmazzuk. Az egyes kategóriák nyertesei a kategória szakértőjének szakmai támogatásában is részesülnek személyes tanácsadás, coaching formájában. A nyertes pályázókat a Marie Claire magazin júniusi számában is bemutatjuk.

A pályázatok benyújtási határideje: 2012. február 15-től 2012. március 30-án 17 óráig.

Megjegyzések

Legolvasottabbak

Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

Segítsd Te is 1%-kal a Nőtárs új programját

Adatkezelési Tájékoztató

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

Név

E-mail *

Üzenet *