Erasmus+ YET partnertalálkozó Franciaországban, 2017. november 13-17.

E+ YET francia partnertalálkozó résztvevői

A Nőtárs Alapítvány partnerként vesz részt az Erasmus+ YET Youth Employment Toolbox megnevezésű egyéves mobilitási programban. 


Az Erasmus+ YET program célja a fiatalokkal foglalkozó munkatársak szakértelmének fejlesztése, hogy segíteni tudják a fiatalok munkavállalását. Valamint egy európai partnerhálózat létrehozása a szervezetek között. A partnerek a következő országokat képviselik: Franciaország, Olaszország, Lettország és Magyarország.

Az első partnertalálkozót Franciaország Bordeaux városában tartottuk. Az időpont 2017. november 13-17. volt. A fogadó szervezet neve: "Assocation Odyssée"
A szervezet honlapja: www.associationodyssee.fr

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a francia partnertalálkozó tevékenységeit.

Az első nap délelőtt bemutatkoztak egymásnak a partnerek, prezentációkban ismertették szervezeteik célkitűzéseit és tevékenységeit. Majd egy kis játékos csapatépítéssel ismerkedtek egymással a résztvevők. Minden országot 2-2 fő képviselte.

Az ismerkedést követően a francia partner bemutatta, hogy országukban milyen a fiatalok foglalkoztatási és munkanélküliségi helyzete - melyek az okok és milyen folyamatok indultak el a helyzet javítására.

A következő napokban helyi, fiatalokkal foglalkozó szervezeteket látogattunk meg.

Osons Ici et Maintenant szervezet

Az első az "Osons Ici et Maintenant" volt. Egy 2014-ben létrehozott nonprofit szervezet, amely lehetővé teszi, hogy a fiatalok (16-35 évesek) önbizalmukat fejlesszék, felismerjék képességeiket és kompetenciáikat, és ténylegesen részt vegyenek a társadalom alakításában. A szervezet szlogenje: Próbáld ki, legrosszabb esetben működik.
A szervezet honlapja: www.osonsicietmaintenant.org

Les Petits Débrouillards szervezet

A második meglátott francia szervezet neve: “Les Petits Débrouillards”. A tudományos pedagógiai tevékenységek nonprofit szervezete, amelyik a tudományra képez és a tudományon keresztül végzi képzéseit. Együttműködik iskolákkal, középiskolákkal, szervezetekkel. Programjait közterületeken, parkokban, épületek előtt végzi. A különböző helyi szervezetek nemzeti hálózatában működik.
A szervezet honlapja: www.lespetitsdebrouillardsaquitaine.org

Associaton des centres d'animation de quartiers de Bordeaux(ACAQB) szervezet

A sorrendben harmadikként felkeresett szervezet a “Associaton des centres d'animation de quartiers de Bordeaux” (ACAQB).
Az ACAQB központokat működtető egyesületek non-profit szövetsége. Bordeaux 10 kerületének 10 központját foglalja magában. Ezek a központok családokkal, gyerekekkel, tizenévesekkel, fiatalokkal, felnőttekkel, idősekkel dolgoznak - különböző tevékenységeket szerveznek nekik. Szociális mentorálást nyújtó szociális központokként is elismertek.
A szervezet honlapja: www.acaqb.fr

Cool’eurs du Monde szervezet

A negyedikként megismert szervezet a “Cool’eurs du Monde”. Egy nonprofit egyesület különböző küldetéssel:
- Nemzetközi projektekben részt vevő fiatalok támogatása: képzések szervezése, pénzügyi támogatás, nemzetközi szolidaritásról információadás, segítségnyújtás projektindításban.
- Önkéntesség: egy francia program koordinálása, melynek keretében önkénteseket küldenek külföldre 6 hónapra. És hasonló programokhoz támogatása nyújtása viszonosság formájában nyugat-afrikai, európai országokkal, Vietnammal. Az önkéntesek számára előkészítő gyűlések megszervezése 15 nappal az utazás előtt.
- Az aktív állampolgárságra és a nemzetközi szolidaritásra irányuló oktatási tevékenységek, hogy a fiatalok megértsék cselekedeteiknek a társadalomra gyakorolt hatását. Általános iskolákkal és középiskolákkal dolgoznak együtt.
A szervezet honlapja: www.cooleursdumonde.org

A következő partnertalálkozót Nápolyban, Olaszország tartjuk, melynek tervezett időpontja 2018. április 21-25.

E+ YET francia partnertalálkozó résztvevői

E+ YET francia partnertalálkozó résztvevői

E+ YET francia partner

E+ YET francia partnertalálkozón közös ebéd
A projektet az Európai Bizottság Erasmus+ programja támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Hányan beszélnek legalább egy idegen nyelvet Magyarországon és Európában?

Emigráns művészet (videó)

Ingyenes lett és az internetre költözött az angol tanulás a Nőtárs Alapítványnál 2014. februártól

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőitárs.hu honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Oldalmegjelenítések száma