Erasmus+ YET partnertalálkozó Franciaországban, 2017. november 13-17.

E+ YET francia partnertalálkozó résztvevői

A Nőtárs Alapítvány partnerként vesz részt az Erasmus+ YET Youth Employment Toolbox megnevezésű egyéves mobilitási programban. 


Az Erasmus+ YET program célja a fiatalokkal foglalkozó munkatársak szakértelmének fejlesztése, hogy segíteni tudják a fiatalok munkavállalását. Valamint egy európai partnerhálózat létrehozása a szervezetek között. A partnerek a következő országokat képviselik: Franciaország, Olaszország, Lettország és Magyarország.

Az első partnertalálkozót Franciaország Bordeaux városában tartottuk. Az időpont 2017. november 13-17. volt. A fogadó szervezet neve: "Assocation Odyssée"
A szervezet honlapja: www.associationodyssee.fr

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a francia partnertalálkozó tevékenységeit.

Az első nap délelőtt bemutatkoztak egymásnak a partnerek, prezentációkban ismertették szervezeteik célkitűzéseit és tevékenységeit. Majd egy kis játékos csapatépítéssel ismerkedtek egymással a résztvevők. Minden országot 2-2 fő képviselte.

Az ismerkedést követően a francia partner bemutatta, hogy országukban milyen a fiatalok foglalkoztatási és munkanélküliségi helyzete - melyek az okok és milyen folyamatok indultak el a helyzet javítására.

A következő napokban helyi, fiatalokkal foglalkozó szervezeteket látogattunk meg.

Osons Ici et Maintenant szervezet

Az első az "Osons Ici et Maintenant" volt. Egy 2014-ben létrehozott nonprofit szervezet, amely lehetővé teszi, hogy a fiatalok (16-35 évesek) önbizalmukat fejlesszék, felismerjék képességeiket és kompetenciáikat, és ténylegesen részt vegyenek a társadalom alakításában. A szervezet szlogenje: Próbáld ki, legrosszabb esetben működik.
A szervezet honlapja: www.osonsicietmaintenant.org

Les Petits Débrouillards szervezet

A második meglátott francia szervezet neve: “Les Petits Débrouillards”. A tudományos pedagógiai tevékenységek nonprofit szervezete, amelyik a tudományra képez és a tudományon keresztül végzi képzéseit. Együttműködik iskolákkal, középiskolákkal, szervezetekkel. Programjait közterületeken, parkokban, épületek előtt végzi. A különböző helyi szervezetek nemzeti hálózatában működik.
A szervezet honlapja: www.lespetitsdebrouillardsaquitaine.org

Associaton des centres d'animation de quartiers de Bordeaux(ACAQB) szervezet

A sorrendben harmadikként felkeresett szervezet a “Associaton des centres d'animation de quartiers de Bordeaux” (ACAQB).
Az ACAQB központokat működtető egyesületek non-profit szövetsége. Bordeaux 10 kerületének 10 központját foglalja magában. Ezek a központok családokkal, gyerekekkel, tizenévesekkel, fiatalokkal, felnőttekkel, idősekkel dolgoznak - különböző tevékenységeket szerveznek nekik. Szociális mentorálást nyújtó szociális központokként is elismertek.
A szervezet honlapja: www.acaqb.fr

Cool’eurs du Monde szervezet

A negyedikként megismert szervezet a “Cool’eurs du Monde”. Egy nonprofit egyesület különböző küldetéssel:
- Nemzetközi projektekben részt vevő fiatalok támogatása: képzések szervezése, pénzügyi támogatás, nemzetközi szolidaritásról információadás, segítségnyújtás projektindításban.
- Önkéntesség: egy francia program koordinálása, melynek keretében önkénteseket küldenek külföldre 6 hónapra. És hasonló programokhoz támogatása nyújtása viszonosság formájában nyugat-afrikai, európai országokkal, Vietnammal. Az önkéntesek számára előkészítő gyűlések megszervezése 15 nappal az utazás előtt.
- Az aktív állampolgárságra és a nemzetközi szolidaritásra irányuló oktatási tevékenységek, hogy a fiatalok megértsék cselekedeteiknek a társadalomra gyakorolt hatását. Általános iskolákkal és középiskolákkal dolgoznak együtt.
A szervezet honlapja: www.cooleursdumonde.org

A következő partnertalálkozót Nápolyban, Olaszország tartjuk, melynek tervezett időpontja 2018. április 21-25.

E+ YET francia partnertalálkozó résztvevői

E+ YET francia partnertalálkozó résztvevői

E+ YET francia partner

E+ YET francia partnertalálkozón közös ebéd




A projektet az Európai Bizottság Erasmus+ programja támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Legolvasottabbak

Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

Adatkezelési Tájékoztató

EP - A koronaválság súlyosan érintette a nőket (felmérés)

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

Név

E-mail *

Üzenet *