Erasmus+ YET partnertalálkozó Olaszországban, 2018. április 21-25.

E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevői

A Nőtárs Alapítvány partnerként vesz részt az Erasmus+ YET Youth Employment Toolbox megnevezésű egyéves mobilitási programban. 


Az Erasmus+ YET program célja a fiatalokkal foglalkozó munkatársak szakértelmének fejlesztése, hogy segíteni tudják a fiatalok munkavállalását. Valamint egy európai partnerhálózat létrehozása a szervezetek között. A partnerek a következő országokat képviselik: Franciaország, Olaszország, Lettország és Magyarország.

A második partnertalálkozót Olaszország Nápoly városában tartottuk. Az időpont 2018. április 21-25. volt. A fogadó szervezet neve: "Nous"
A szervezet honlapja: www.nousngo.eu

Az alábbiakban röviden bemutatjuk az olasz partnertalálkozó tevékenységeit.

Az első nap délelőtt felfrissítették az előző bemutatkozásaikat a partnerek, prezentációikban ismertették szervezeteik célkitűzéseit és tevékenységeit az elmúlt hónapokból. Majd egy kis játékos csapatépítéssel ismerkedtek egymással az olasz mobilitás résztvevői. Minden országot 2-2 fő képviselte.

Az ismerkedést követően az olasz partner bemutatta, hogy országukban milyen a fiatalok foglalkoztatási és munkanélküliségi helyzete - melyek az okok és milyen folyamatok indultak el a helyzet javítására.

A következő napokban helyi, fiatalokkal foglalkozó szervezeteket látogattunk meg.

A'Mbasciata szervezet 

Az első meglátogatott szervezet az "A'Mbasciata" volt.
Az A'Mbasciata nápolyi nyelven nyilvános közleményt és nagykövetséget is jelent. A városközpont egyik legrégebbi helye. Ez volt Velence nagykövetsége 3 évszázadon át. Egy védett történelmi épület.
Az A'Mbasciata szervezet 2016-ban alakult meg. Két fiatal hozta létre, akik úgy döntöttek, hogy olyan helyet alakítanak ki, ahol más fiatalok, művészek, zenészek találnak közösséget.
A szervezet Facebook oldala: www.facebook.com/ambasciatapv

GESCO szervezet 

A második felkeresett szervezet a "GESCO". Ez egy szociális szolgáltatásokat nyújtó szociális szövetkezet. 1991-ben jött létre. A nyereség közvetlenül a szociális szövetkezeten belül kerül befektetésre.
A GESCO programokat szervez mentális betegségekben szenvedő embereknek, függőséggel küzdő fiatalokkal, kiskorúakkal, szenvedélybetegekkel, migránsokkal, fogyatékkal élőkkel.
A szövetkezet szociális és anyagi segítséget nyújt. Együttműködik közszolgáltatókkal és Nápoly önkormányzatával, iskolákkal és szociális munkásokkal.
A szervezet honlapja: www.gescosociale.it

Il Poggio szervezet

Harmadik szervezet, ahol látogatáson voltunk az "Il Poggio". Ez egy szociális étterem egy szociális szövetkezet részeként. Nehéz társadalmi környezetben helyezkedik el. Az étterem része a terület átminősítési folyamatának. Ez egy elhagyatott gyár volt, amely referenciapont lett, egy új társadalmi tér.
A szervezet honlapja: www.ilpoggionapoli.it

Dedalus szervezet 

A negyedikként meglátogatott szervezet a "Dedalus". Ami szociális szövetkezetként működik, és 1981-ben hozták létre. Területi szolgáltatásokat nyújt férfi, női és gyermek migránsok számára. Mint például: nyelvszínházat működtetnek, nyelvi és kulturális mediációt végeznek, az állampolgárság megszerzését támogatják, egyéni programokat hoznak létre, jogi támogatást nyújtanak.
A szervezet honlapja: www.coopdedalus.it

Az olasz partner honlapján az alábbi linkre kattintva érhető el az ő beszámolójuk erről a partnertalálkozóról.
www.nousngo.eu/le-storie/progetto-erasmus-youth-employment-toolbox-napoli-21-25-04-2018

A következő partnertalálkozót Valmieraban, Lettország tartjuk, melynek tervezett időpontja 2018. október 8-12.


E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevői

E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevői

E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevői

E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevői



A projektet az Európai Bizottság Erasmus+ programja támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Legolvasottabbak

Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

Segítsd Te is 1%-kal a Nőtárs új programját

Adatkezelési Tájékoztató

Gyökeres változást hozó szabályokat akar - az Európai Parlament - a páneurópai civil szféra számára

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

Név

E-mail *

Üzenet *