Erasmus+ YET partnertalálkozó Olaszországban, 2018. április 21-25.

E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevői

A Nőtárs Alapítvány partnerként vesz részt az Erasmus+ YET Youth Employment Toolbox megnevezésű egyéves mobilitási programban. 


Az Erasmus+ YET program célja a fiatalokkal foglalkozó munkatársak szakértelmének fejlesztése, hogy segíteni tudják a fiatalok munkavállalását. Valamint egy európai partnerhálózat létrehozása a szervezetek között. A partnerek a következő országokat képviselik: Franciaország, Olaszország, Lettország és Magyarország.

A második partnertalálkozót Olaszország Nápoly városában tartottuk. Az időpont 2018. április 21-25. volt. A fogadó szervezet neve: "Nous"
A szervezet honlapja: www.nousngo.eu

Az alábbiakban röviden bemutatjuk az olasz partnertalálkozó tevékenységeit.

Az első nap délelőtt felfrissítették az előző bemutatkozásaikat a partnerek, prezentációikban ismertették szervezeteik célkitűzéseit és tevékenységeit az elmúlt hónapokból. Majd egy kis játékos csapatépítéssel ismerkedtek egymással az olasz mobilitás résztvevői. Minden országot 2-2 fő képviselte.

Az ismerkedést követően az olasz partner bemutatta, hogy országukban milyen a fiatalok foglalkoztatási és munkanélküliségi helyzete - melyek az okok és milyen folyamatok indultak el a helyzet javítására.

A következő napokban helyi, fiatalokkal foglalkozó szervezeteket látogattunk meg.

A'Mbasciata szervezet 

Az első meglátogatott szervezet az "A'Mbasciata" volt.
Az A'Mbasciata nápolyi nyelven nyilvános közleményt és nagykövetséget is jelent. A városközpont egyik legrégebbi helye. Ez volt Velence nagykövetsége 3 évszázadon át. Egy védett történelmi épület.
Az A'Mbasciata szervezet 2016-ban alakult meg. Két fiatal hozta létre, akik úgy döntöttek, hogy olyan helyet alakítanak ki, ahol más fiatalok, művészek, zenészek találnak közösséget.
A szervezet Facebook oldala: www.facebook.com/ambasciatapv

GESCO szervezet 

A második felkeresett szervezet a "GESCO". Ez egy szociális szolgáltatásokat nyújtó szociális szövetkezet. 1991-ben jött létre. A nyereség közvetlenül a szociális szövetkezeten belül kerül befektetésre.
A GESCO programokat szervez mentális betegségekben szenvedő embereknek, függőséggel küzdő fiatalokkal, kiskorúakkal, szenvedélybetegekkel, migránsokkal, fogyatékkal élőkkel.
A szövetkezet szociális és anyagi segítséget nyújt. Együttműködik közszolgáltatókkal és Nápoly önkormányzatával, iskolákkal és szociális munkásokkal.
A szervezet honlapja: www.gescosociale.it

Il Poggio szervezet

Harmadik szervezet, ahol látogatáson voltunk az "Il Poggio". Ez egy szociális étterem egy szociális szövetkezet részeként. Nehéz társadalmi környezetben helyezkedik el. Az étterem része a terület átminősítési folyamatának. Ez egy elhagyatott gyár volt, amely referenciapont lett, egy új társadalmi tér.
A szervezet honlapja: www.ilpoggionapoli.it

Dedalus szervezet 

A negyedikként meglátogatott szervezet a "Dedalus". Ami szociális szövetkezetként működik, és 1981-ben hozták létre. Területi szolgáltatásokat nyújt férfi, női és gyermek migránsok számára. Mint például: nyelvszínházat működtetnek, nyelvi és kulturális mediációt végeznek, az állampolgárság megszerzését támogatják, egyéni programokat hoznak létre, jogi támogatást nyújtanak.
A szervezet honlapja: www.coopdedalus.it

Az olasz partner honlapján az alábbi linkre kattintva érhető el az ő beszámolójuk erről a partnertalálkozóról.
www.nousngo.eu/le-storie/progetto-erasmus-youth-employment-toolbox-napoli-21-25-04-2018

A következő partnertalálkozót Valmieraban, Lettország tartjuk, melynek tervezett időpontja 2018. október 8-12.


E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevői

E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevői

E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevői

E+ YET olasz partnertalálkozó résztvevőiA projektet az Európai Bizottság Erasmus+ programja támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Hányan beszélnek legalább egy idegen nyelvet Magyarországon és Európában?

Emigráns művészet (videó)

Ingyenes lett és az internetre költözött az angol tanulás a Nőtárs Alapítványnál 2014. februártól

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőitárs.hu honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Oldalmegjelenítések száma