Erasmus+ YET partnertalálkozó Magyarországon, 2018. november 25-29.

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

A Nőtárs Alapítvány partnerként vesz részt az Erasmus+ YET Youth Employment Toolbox megnevezésű egyéves mobilitási programban. 


Az Erasmus+ YET program célja a fiatalokkal foglalkozó munkatársak szakértelmének fejlesztése, hogy segíteni tudják a fiatalok munkavállalását. Valamint egy európai partnerhálózat létrehozása a szervezetek között. A partnerek a következő országokat képviselik: Franciaország, Olaszország, Lettország és Magyarország.

A negyedik és záró partnertalálkozót Magyarországon, Budapesten tartottuk. Az időpont 2018. november  25-29. volt. A fogadó szervezet a Nőtárs Alapítvány volt.
A szervezet honlapja: www.notars.hu

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a magyar partnertalálkozó eseményeit.

Az első napot azzal kezdtünk, hogy a résztvevők bemutatkoztak egymásnak, és a partnerek frissített prezentációkban ismertették szervezeteik 2018. évi tevékenységeit. Majd egy kis csapatépítő játékban ismertettük meg jobban egymással a résztvevőket. Minden országot 2-2 fő képviselt.

Az ismerkedést követően a Nőtárs Alapítvány bemutatta, hogy európai uniós összehasonlításban milyen a magyar fiatalok foglalkoztatási és munkanélküliségi helyzete - milyen folyamatok zajlanak, miket kell az ország polgárainak és szervezeteinek, intézményeinek a témát illetően fejleszteniük.
Az angol nyelvű prezentációnk alább megtekinthető:

Youth Employment in Hungary - presentationA magyarországi program három napja alatt fiatalok képzésével foglalkozó szervezeteket látogattunk meg.

Loffice Budapest

Az elsőként felkeresett szervezet a "Loffice" a Paulay Ede utcában. A Loffice célja, hogy segítse az egyéni vállalkozókat megosztva velük a szervezet mikro- és középvállalati szektorral meglévő kapcsolatait. Hatékonyan támogassa a magyar startupokat és érvényre juttassa nemzeti és nemzetközi jelenlétüket.
A Loffice támogatja a fiatalok vállalkozóvá válását. Több programjuk kiemelten foglalkozik a nők, - közöttük a kisgyermekes anyukák vállalkozásindításával. Az iroda a munkát, a hálózatépítést és a pihenést egyszerre igyekszik biztosítani.
A szervezet honlapja: www.loffice.hu

Kék Madár Alapítvány

Második szervezetként a "Kék Madár Alapítvány" munkájával ismerkedtünk meg. A szervezet székhelye Szekszárdon van, és tevékenységei többsége is ott történik. Fontosnak tartottuk, hogy vidéken élő fiataloknak szóló képzésekkel is megismerkedjenek a partnerszervezeteink. Ezért megkértük a Kék Madár ügyvezetőjét, hogy a programunk rövid időtartamára tekintettel, Budapesten tudjunk találkozni. Aki kérésünknek szívesen tett eleget. Köszönjük ezúton is rugalmasságát.
A Kék Madár 1997-ben jött létre. Céljai között szerepel a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek munkavállalásra való felkészítése, képzéssel és szükséges ideig tartó támogatással.
Országosan a legismertebb programjuk az Ízlelő Családbarát Étterem. Amit 2007-ben nyitottak meg, és a vezetőségen kívül kizárólag fogyatékos, megváltozott munkaképességű, illetve tanulásban akadályozott embereket foglalkoztatnak. Az Ízlelő az alapítvány első társadalmi vállalkozása.
A szervezet honlapja: www.kek-madar.hu

Kaptár Budapest

A harmadik látogatásunkat a "Kaptár Budapest" központjában szerveztük a  Révay közben. Ami egy fejlődő közösségi iroda, a függetlenségüket mindennél többre tartó emberek részére korszerű és szerethető munkatér. Egyúttal rendezvénytér, kisvállalkozások és más szervezetek székhelye, tárgyaló, coaching és off-site helyszín.
A Kaptár kiemelten támogatja a fiatalok vállalkozásainak fejlődését. A nőknek - és közöttük a kisgyermekes anyukáknak - az egyedi igényeikre szabott programokat, képzéseket szerveznek rendszeresen.
A szervezet honlapja: www.kaptarbudapest.hu

Csodák Palotája (Csopa) 

A negyedikként felkeresett szervezet a Csodák Palotája (Csopa) volt Budapesten. Az intézmény Magyarország és Közép-Kelet-Európa első tudományközpontja, interaktív tudományos játéktér és szórakoztató centrum. Ami arra törekszik, hogy az iskolai természettudományos oktatást kiegészítve informális, élményalapú módon tanítson a gyerekeket és fiatalokat, de akár minden korosztályt.
Különleges és egyedi programjai a tudományokhoz, elsősorban a természettudományokhoz köthetőek és szakmailag hitelesek. A Csopa célja, hogy kedvet csináljon a természettudományok megismeréséhez tapasztalati úton, élménnyé tegye a tanulást a látogatóinak.
A szervezet honlapja: www.csopa.hu

Igazgyöngy Alapítvány

Ötödik szervezetként az Igazgyöngy Alapítvány munkájával ismerkedtünk meg. A szervezet székhelye Berettyóújfalun van, és tevékenységei is ott, valamint a környező településeken történnek. Fontosnak tartottuk, hogy a vidéken élő hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok képzéseivel is megismerkedjenek a partnerszervezeteink. Ezért megkértük az Igazgyöngy Alapítvány vezetőségét, hogy a programunk rövid időtartamára tekintettel, Budapesten tudjunk találkozni. Akik kérésünknek szívesen tettek eleget. Köszönjük ezúton is rugalmasságukat. 
Az Igazgyöngy Alapítvány olyan komplex esélyteremtő modellt alkotott, amely a társadalom perifériájára szorult, szegregátumokban élő családoknak segít jövőképet adni, a társadalomba integrálódni. A megoldás sajátossága a problématérkép elkészítésén alapuló tervezés, amely időben egyszerre, összehangoltan működik. A „minden mindennel összefügg” elvet követve, a közösségfejlesztést minden elemben kiemelten kezelve, pedagógiai eszközökkel dolgozik. A három pillére a modellnek: az oktatás, a közösségfejlesztés és munkahelyteremtés, valamint az intézményi együttműködés.  
Az alapítvány 20 településen tevékenykedik. Évente több mint 1.200 családot érnek el közvetve és közvetlenül. 
A szervezet honlapja: www.igazgyongyalapitvany.hu


E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői
A projektet az Európai Bizottság Erasmus+ programja támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Hányan beszélnek legalább egy idegen nyelvet Magyarországon és Európában?

Emigráns művészet (videó)

Ingyenes lett és az internetre költözött az angol tanulás a Nőtárs Alapítványnál 2014. februártól

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőitárs.hu honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Oldalmegjelenítések száma