Erasmus+ YET partnertalálkozó Magyarországon, 2018. november 25-29.

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

A Nőtárs Alapítvány partnerként vesz részt az Erasmus+ YET Youth Employment Toolbox megnevezésű egyéves mobilitási programban. 


Az Erasmus+ YET program célja a fiatalokkal foglalkozó munkatársak szakértelmének fejlesztése, hogy segíteni tudják a fiatalok munkavállalását. Valamint egy európai partnerhálózat létrehozása a szervezetek között. A partnerek a következő országokat képviselik: Franciaország, Olaszország, Lettország és Magyarország.

A negyedik és záró partnertalálkozót Magyarországon, Budapesten tartottuk. Az időpont 2018. november  25-29. volt. A fogadó szervezet a Nőtárs Alapítvány volt.
A szervezet honlapja: www.notars.hu

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a magyar partnertalálkozó eseményeit.

Az első napot azzal kezdtünk, hogy a résztvevők bemutatkoztak egymásnak, és a partnerek frissített prezentációkban ismertették szervezeteik 2018. évi tevékenységeit. Majd egy kis csapatépítő játékban ismertettük meg jobban egymással a résztvevőket. Minden országot 2-2 fő képviselt.

Az ismerkedést követően a Nőtárs Alapítvány bemutatta, hogy európai uniós összehasonlításban milyen a magyar fiatalok foglalkoztatási és munkanélküliségi helyzete - milyen folyamatok zajlanak, miket kell az ország polgárainak és szervezeteinek, intézményeinek a témát illetően fejleszteniük.
Az angol nyelvű prezentációnk alább megtekinthető:

Youth Employment in Hungary - presentation



A magyarországi program három napja alatt fiatalok képzésével foglalkozó szervezeteket látogattunk meg.

Loffice Budapest

Az elsőként felkeresett szervezet a "Loffice" a Paulay Ede utcában. A Loffice célja, hogy segítse az egyéni vállalkozókat megosztva velük a szervezet mikro- és középvállalati szektorral meglévő kapcsolatait. Hatékonyan támogassa a magyar startupokat és érvényre juttassa nemzeti és nemzetközi jelenlétüket.
A Loffice támogatja a fiatalok vállalkozóvá válását. Több programjuk kiemelten foglalkozik a nők, - közöttük a kisgyermekes anyukák vállalkozásindításával. Az iroda a munkát, a hálózatépítést és a pihenést egyszerre igyekszik biztosítani.
A szervezet honlapja: www.loffice.hu

Kék Madár Alapítvány

Második szervezetként a "Kék Madár Alapítvány" munkájával ismerkedtünk meg. A szervezet székhelye Szekszárdon van, és tevékenységei többsége is ott történik. Fontosnak tartottuk, hogy vidéken élő fiataloknak szóló képzésekkel is megismerkedjenek a partnerszervezeteink. Ezért megkértük a Kék Madár ügyvezetőjét, hogy a programunk rövid időtartamára tekintettel, Budapesten tudjunk találkozni. Aki kérésünknek szívesen tett eleget. Köszönjük ezúton is rugalmasságát.
A Kék Madár 1997-ben jött létre. Céljai között szerepel a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek munkavállalásra való felkészítése, képzéssel és szükséges ideig tartó támogatással.
Országosan a legismertebb programjuk az Ízlelő Családbarát Étterem. Amit 2007-ben nyitottak meg, és a vezetőségen kívül kizárólag fogyatékos, megváltozott munkaképességű, illetve tanulásban akadályozott embereket foglalkoztatnak. Az Ízlelő az alapítvány első társadalmi vállalkozása.
A szervezet honlapja: www.kek-madar.hu

Kaptár Budapest

A harmadik látogatásunkat a "Kaptár Budapest" központjában szerveztük a  Révay közben. Ami egy fejlődő közösségi iroda, a függetlenségüket mindennél többre tartó emberek részére korszerű és szerethető munkatér. Egyúttal rendezvénytér, kisvállalkozások és más szervezetek székhelye, tárgyaló, coaching és off-site helyszín.
A Kaptár kiemelten támogatja a fiatalok vállalkozásainak fejlődését. A nőknek - és közöttük a kisgyermekes anyukáknak - az egyedi igényeikre szabott programokat, képzéseket szerveznek rendszeresen.
A szervezet honlapja: www.kaptarbudapest.hu

Csodák Palotája (Csopa) 

A negyedikként felkeresett szervezet a Csodák Palotája (Csopa) volt Budapesten. Az intézmény Magyarország és Közép-Kelet-Európa első tudományközpontja, interaktív tudományos játéktér és szórakoztató centrum. Ami arra törekszik, hogy az iskolai természettudományos oktatást kiegészítve informális, élményalapú módon tanítson a gyerekeket és fiatalokat, de akár minden korosztályt.
Különleges és egyedi programjai a tudományokhoz, elsősorban a természettudományokhoz köthetőek és szakmailag hitelesek. A Csopa célja, hogy kedvet csináljon a természettudományok megismeréséhez tapasztalati úton, élménnyé tegye a tanulást a látogatóinak.
A szervezet honlapja: www.csopa.hu

Igazgyöngy Alapítvány

Ötödik szervezetként az Igazgyöngy Alapítvány munkájával ismerkedtünk meg. A szervezet székhelye Berettyóújfalun van, és tevékenységei is ott, valamint a környező településeken történnek. Fontosnak tartottuk, hogy a vidéken élő hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok képzéseivel is megismerkedjenek a partnerszervezeteink. Ezért megkértük az Igazgyöngy Alapítvány vezetőségét, hogy a programunk rövid időtartamára tekintettel, Budapesten tudjunk találkozni. Akik kérésünknek szívesen tettek eleget. Köszönjük ezúton is rugalmasságukat. 
Az Igazgyöngy Alapítvány olyan komplex esélyteremtő modellt alkotott, amely a társadalom perifériájára szorult, szegregátumokban élő családoknak segít jövőképet adni, a társadalomba integrálódni. A megoldás sajátossága a problématérkép elkészítésén alapuló tervezés, amely időben egyszerre, összehangoltan működik. A „minden mindennel összefügg” elvet követve, a közösségfejlesztést minden elemben kiemelten kezelve, pedagógiai eszközökkel dolgozik. A három pillére a modellnek: az oktatás, a közösségfejlesztés és munkahelyteremtés, valamint az intézményi együttműködés.  
Az alapítvány 20 településen tevékenykedik. Évente több mint 1.200 családot érnek el közvetve és közvetlenül. 
A szervezet honlapja: www.igazgyongyalapitvany.hu


E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői

E+ YET magyar partnertalálkozó résztvevői




A projektet az Európai Bizottság Erasmus+ programja támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Legolvasottabbak

Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

Segítsd Te is 1%-kal a Nőtárs új programját

Adatkezelési Tájékoztató

Gyökeres változást hozó szabályokat akar - az Európai Parlament - a páneurópai civil szféra számára

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

Név

E-mail *

Üzenet *