A nők ugyanolyan jó vezetők, mint a férfiak

A nők ugyanolyan jó vezetők, mint a férfiak - állapította meg a TÁMOP 2.5.2. program keretében végzett „Munkahelyi foglalkoztatási viszonyok 2010” c. kutatás során a Tárki

Nincs nagy eltérés a különböző szintű vezetők között a három védett tulajdonság, azaz a nem, az etnikum és a családi helyzet szerint a munkavállaló teljesítményének megítélése kérdésében.

Egy EU-s forrásból finanszírozott hazai munkaügyi kutatás ugyanis arra irányítja rá a figyelmet, hogy bár különböző érdekeket képviselnek, még sincsenek lényegi véleménykülönbségek a cégek vezetői, a szakszervezeti vezetők valamint az üzemi tanácsi vezetők között olyan kérdésekben, mint a romák munkájának minősége a nem romákhoz viszonyítva vagy hogy a nők milyen vezetők a férfiakhoz képest.


(nagyításhoz kattintson a képre)

A fenti ábrából látszik, hogy a legkisebb eltérés a három vezetői csoport között abban van, hogy a női vezetők ugyanolyan jól irányítanak, mint a férfiak, illetve, hogy a kisgyermekes anyák alkalmazása nem hátrányos a vállalatnak (ebben épp a munkavégzés szintjét legjobban látó üzemi tanácsok vezetői a legbiztosabbak).

Míg ezekkel az állításokkal a vezetők döntő többsége egyetért, addig a roma és nem roma dolgozók munkáját már csak a vezetők valamivel több, mint fele tartja azonos minőségűnek. A részmunkaidőben dolgozók keresetével pedig a vezetők körülbelül fele elégedetlen, s a szakszervezeti vezetők a többiekhez képest is elégedetlenebbek.

Forrás: Tárki

Megjegyzések

Legolvasottabbak

Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

Adatkezelési Tájékoztató

EP - A koronaválság súlyosan érintette a nőket (felmérés)

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

Név

E-mail *

Üzenet *