A Nőtárs is csatlakozott a petícióhoz

10 pont a gyermekprostitúció ellen petíciót bocsátott ki a mai napon 29 civil szervezet, hozzájuk csatlakozott a Nőtárs Alapítvány is.

Részletek a petícióból:

"A gyermekprostitúció tűrhetetlen. Aláássa a gyermekek biztonságát, jövőjét, felnőttekkel való kapcsolatát – azokét is, akik személyesen nem áldozatai, csak tudnak róla. A gyermekprostitúció az egyenlőtlenség, a kizsákmányolás legrosszabb formája, alig helyrehozható súlyos károk, alapvető emberi jogi sérelmek, lelki, fizikai és társadalmi sérülések okozója.

Nyugat-Európa szexpiacaira immár nem csupán alkalmilag, hanem rendszerszerűen és tömegesen érkeznek a magyar földön előnevelt gyermekkorú és fiatal prostituáltak. Miközben a magyar állam már jó ideje elhárítja magától a felelősséget, a hazai szexipar és a prostitúció fogyasztói mindent megtesznek azért, hogy a maximális hasznot sajtolják ki áldozataikból.

Minthogy a prostitúcióba való bekerülés átlagos életkora – nemzetközi kutatások szerint – 14 év, ennek a jelenségnek a visszaszorítása komoly társadalmi összefogás és állami felelősségvállalás nélkül elképzelhetetlen.

Véleményünk szerint az állam, a közjó letéteményese nem háríthatja át a felelősséget az áldozatokra, nem tehet úgy, mintha ez a drámai jelenség nem létezne vagy csak periférikus probléma volna. Most, amikor egy vezető állami tisztviselő nyilatkozott [1.] ismét ebben a szellemben, kötelességünknek tartjuk, hogy felemeljük a hangunkat a gyermekáldozatok védelmében, és tiltakozzunk a közpolitika szintjére emelt cinizmus és közöny ellen.

A gyermekprostitúció ténye mellett demokratikus társadalom nem mehet el tétlenül. Le kell küzdenünk."

Aláírásával támogassa Ön is a petícióban foglalt követeléseket.
A követelések és a kibocsátó szervezetek listája >>

Megjegyzések

Legolvasottabbak

Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

Adatkezelési Tájékoztató

EP - A koronaválság súlyosan érintette a nőket (felmérés)

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

Név

E-mail *

Üzenet *