Itt vannak hazánk családbarát munkahelyei

A demográfiai krízis ellen csak összefogással és tudatos szemléletformálással lehet fellépni - közölte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken a kormány által meghirdetett családbarát munkahely pályázatának eredményhirdetésén a Parlamentben.

Réthelyi Miklós kiemelte: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága 2011 tavaszán megújult formában és újragondolt tartalommal hirdette meg a családbarát munkahely pályázatot, amelyen közel 100-an indultak és 18-an nyertek. Hozzátette, hogy a negatív demográfiai változások megállítását célozza minden gazdasági nehézség ellenére a kormány munkája, amikor intézkedéseivel a családok megerősítéséért és az értékteremtő munkahelyek létrehozásáért tesz.

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a rendezvényen a kormány családokért tett intézkedéseiről szólva kiemelte, hogy az új alaptörvény egyik cikke úgy fogalmaz: Magyarország védi a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját, Magyarország támogatja a gyermekvállalást; sarkalatos törvénybe utalják a családok védelmét; a legfontosabb intézkedésként pedig bevezették a családi típusú adózást.

A HÍR FOLYTATÁSA 

Megjegyzések

Legolvasottabbak

Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

Adatkezelési Tájékoztató

EP - A koronaválság súlyosan érintette a nőket (felmérés)

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

Név

E-mail *

Üzenet *