Felhívás: Karácsonyi adománygyűjtés nőknek - 2013. december 10., kedd

Nőtárs a Nélkülöző Nőkért

Kérjük, csatlakozzon a Nőtárs Alapítvány Karácsonyi adománygyűjtés kezdeményezéséhez.

A Nőtárs Alapítvány „Nőtárs a Nélkülöző Nőkért” elnevezésű karácsonyi adománygyűjtést rendez, mely idén első alkalommal kerül megrendezésre 2013. december 10-én (kedd) 8.00 órától 20.00 óráig, helyszín: Budapest V., Károly krt. 16. kapu (a belépéshez a Nőtárs feliratú kaputelefont kell használni, az udvarban a jobb oldali irodában leszünk) (Térkép)

„Nőtárs a Nélkülöző Nőkért”- ez a sokszínű tevékenységünket kifejező jelmondat magában foglalja egész munkánkat átható törekvésünket: a nélkülöző nők nehézségeik enyhítése mellett sorsfordító esélyt, kitörési pontot szeretnénk nyújtani a nők számára azzal, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek. Idén karácsonyra cselekvő szeretettel tegyünk együtt a hiányt szenvedő, nélkülöző nők támogatására!
A Nőtárs Alapítvány együttműködő partnere a Magyar Üzletasszonyok Egyesülete.

Hogyan segíthet? 

A következőkre gondolunk: Tiszta, újszerű, kinőtt női vagy gyermek felsőruházat adományozása. Cipőt higiéniai okokból nem kérünk. Akár megunt, feleslegessé vált játékokkal, könyvekkel is örömet szerezhetünk. A segítés módja lehet hűtést nem igénylő hosszú lejáratú élelmiszerek adományozása is.
Nem akarjuk Önt kiadással terhelni, de akinek anyagi helyzete megengedi, vásárlási utalvány - a legkülönfélébb vásárlási lehetőséggel - formájában is adományozhat. Kellemes meglepetés lehet, ha nem csupán magunkat ajándékozzuk meg egy-egy kulturális programra jogosító jeggyel, hanem nőtársunkat is, akinek erre nélkülünk nem nyílik lehetősége.

Szervezetek felé is nyitottak vagyunk felajánlásaikra. A következő dolgok adományozását javasoljuk: vásárlási utalványok, kulturális programokra jogosító jegy, fodrászat, kozmetika, wellness szolgáltatások, stb.

Kikhez jut el adománya? 
  • Borostyánvirág Alapítvány, Kaposvár 
    A Borostyánvirág Alapítvány 1997. áprilisában alakult azzal a céllal, hogy segítse a támogató családdal nem rendelkező, kisgyermekes, fiatal anyákat. Az alapítvány egy intézményt tart fent, a Borostyánvirág Anyaotthont, amely 1998. március 1-jén nyitotta meg kapuit. A Borostyánvirág Anyaotthon családok átmeneti otthonaként működik, csak gyermekeket és anyákat fogad az ország egész területéről. 11 lakószobában összesen 34 főt tudunk egyidejűleg elhelyezni.
  • Lea Alapítvány, Budapest 
    A Lea Alapítvány célja, hogy segítséget nyújtson a gyermekvállalás időszakában (várandósan vagy kisbabával) krízisbe került fiatal nőknek és gyermekeiknek, hogy a babák megszülethessenek és lehetőség szerint édesanyjukkal nőjenek fel.
    Az alapítvány a Lea Otthon támogatásán túl a célcsoporthoz tartozó olyan krízisbe került anyáknak is nyújt segítséget, akiknek nincs anyaotthoni ellátásra szükségük. A krízisvonalon jelentkező bajba jutottak jogi, mediációs, tanácsadási segítséget kapnak.
  • Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat, Diósd 
    A Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat küldetése, hogy segítő kezet nyújtson azoknak, akik gyermekeikkel krízishelyzetbe kerülnek és el kell hagyniuk otthonukat. Négy otthont működtetnek, amely 145 fő gyermek és felnőtt befogadására alkalmas. Az intézményeikben 24 órában nyújtanak segítséget.
    A lakhatást 12+6 hónapig tudják biztosítani, amelynek feltétele, hogy a szülő rendszeres munkát vállaljon, saját betétkönyvet nyisson és takarékoskodjon, amely azért fontos hogy a kiköltözéshez szükséges pénzügyi alapokat meg tudják teremteni. 
  • Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Budapest Zuglói Csoport 
    A Nagycsaládosok Országos Egyesülete - Szövetség (NOE) 1987-ben alakult. Az Alapszabályban rögzített célok azóta is érvényesek: az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése.
    A NOE tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában.
    Az egyesületnek jelenleg kb. 14.000 család a tagja, akik közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül tartoznak a NOE-hoz. Szerte az országban több mint 250 helyi közösségünk tevékenykedik. Hét regionális központunk működik.
    • Színes Gyöngyök Délvidéki Roma Nőkért Egyesület, Pécs 
      Az egyesület 2004-ben azért jött létre, hogy segítse a roma nőket családi és társadalmi szerepeikben: hátrányos helyzetüket ellensúlyozandó támogatni kívánjuk őket szociális, jogi, mentálhigiénés tanácsadással és a közéletben való szereplésük elősegítésével, elsősorban az érdekérvényesítés, érdekképviselet, főként a roma nők  szerepeire, lehetőségeikre, megerősítésére, a családjuk és közösségeiken belül való szerepük minél hatékonyabb megélésére fókuszálva.
    Hogyan jelentkezhet? 

    Azért, hogy felkészülhessünk dobozokkal és szállítóeszközökkel, melyek az adományoknak a kiválasztott szervezetekhez való eljuttatásához szükségesek, megkérjük az alábbi adatlap kitöltésére.

    Köszönjük, hogy elolvasta felhívásunkat és várjuk felajánlását. 
    Nőtárs Alapítvány kuratóriuma és önkéntesei
    E-mail: sarkozyildiko[kukac]notars.hu


    Legolvasottabbak

    Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

    folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

    Segítsd Te is 1%-kal a Nőtárs új programját

    Adatkezelési Tájékoztató

    Gyökeres változást hozó szabályokat akar - az Európai Parlament - a páneurópai civil szféra számára

    ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

    Név

    E-mail *

    Üzenet *