Polgár Judit a CNN honlapján

A kétszeres olimpiai bajnok magyar sakkozó, Polgár Judit szerepel a CNN amerikai hírcsatorna honlapjának címoldalán, az európai aloldalon.

"Polgár Judit, a sakkcsoda, aki saját játékukban győzi le a férfiakat" - ezzel a címmel közöl hosszú anyagot a CNN hírportálja a magyar nagymesterről, kiemelve: 23 éve megszakítás nélkül ő a legjobb női sakkozó a világon.

A cikk beszámol arról, hogy bár Polgár Judit az egyetlen nő a férfiak világranglistájának első 100 helyezettje között, sosem nyert világbajnoki címet a nők között. 14 éves kora óta ugyanis - akkor már két női olimpiai bajnoki címmel a birtokában - csak férfiakkal versenyez. 

"Nincs problémám más nőkkel - idézi a honlap Polgárt, akit egy amerikai oktatási oldal, a Superscholar augusztusban a világ tíz legintelligensebb embere közé sorolt. - De ha ellenük mérkőznék, nagy lenne a szakadék köztünk." 

"Azért kezdtem férfiak ellen játszani, mert nagy kihívás, és a kezdetektől az volt a célom, hogy abszolút világbajnok legyek" - mondta a 36 éves sakkozó, aki 15 éves korában a legfiatalabb nemzetközi nagymester lett, a világbajnok amerikai Bobby Fischertől átvéve ezt a dicsőséget. 

Polgár Judit jelenleg az isztambuli sakkolimpián szerepel a magyar férfi együttes tagjaként Lékó Péterrel, Almási Zoltánnal, Berkes Ferenccel és Balogh Csabával.

Forrás: MTI

Megjegyzések

Legolvasottabbak

Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

Segítsd Te is 1%-kal a Nőtárs új programját

Adatkezelési Tájékoztató

Gyökeres változást hozó szabályokat akar - az Európai Parlament - a páneurópai civil szféra számára

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

Név

E-mail *

Üzenet *