Mi az Aranyanyu Díj?

Több mint egymillió forintos összdíjazású, kifejezetten nőknek szóló elismerést hozott létre a Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub. A Richter Aranyanyu Díj születését szeptember 27-én jelentették be Budapesten. Az elismeréssel a nők munkájának társadalmi megbecsülését kívánják növelni, idén az oktatás és az egészségügy területén dolgozó nők kerülnek a figyelem középpontjába. A jelölteket a nagyközönség ajánlhatta a www.terezanyu.hu honlapon, a díjazottakról szakmai zsűri és közönségszavazás dönt.

Mi a díj célja?

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy felismerd és elismerd a köztünk élő Aranyanyukat, hiszen rájuk bízod a gyermekeidet, magadat és a szeretteidet, munkájuk nélkülözhetetlen az életedben. A hagyományteremtő céllal létrehozott Richter Aranyanyu Díj mérföldkő a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub és a Richter Gedeon Nyrt. együttműködésében. A kezdeményezéssel a nők munkájának társadalmi elismertségét kívánják növelni.

Ki kaphatja meg a díjat?

Idén három kategóriában - pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó - lehetett jelöltet indítani. Egy személyes élmény leírásával bárki ajánlhatott az említett szakmákban dolgozó nőket, akik megtestesítik a köztünk élő hősnő fogalmát. Olyan történeteket, élményeket várt a Terézanyu Klub, melyek segítségével megelevenedik az adott védőnő, tanárnő vagy orvosnő munkája során tanúsított odaadása, kivételes személyisége, elkötelezettsége hivatása mellett. Az ajánlási szakasz lezárultával kategóriánként öt-öt Aranyanyu Díj-jelölt került kiválasztásra.

A HÍR FOLYTATÁSA >>

Megjegyzések

Legolvasottabbak

Nők a vállalatok vezetőtestületeiben: a Bizottság javaslata szerint az elérendő cél 40%

folytatjuk: FÖLFELÉ! KLUB Beszélgetések nőkkel üzletről - 2020. július 29., 14-16 óra, Budapest XIX. kerület

Adatkezelési Tájékoztató

EP - A koronaválság súlyosan érintette a nőket (felmérés)

Bejegyzések listája

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van (Üzeneteddel elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat.)

Név

E-mail *

Üzenet *